INTERESANTAN STUDIJ U PARIZU ZA VINARSTVO I MENADŽMENT

Međunarodna škola za gastronomiju “Cordon Bleu” iz Pariza, jedna od najprestižnijih obrazovnih ustanova na polju gastronomije u svijetu, već nekoliko godina ima specijalistički program “Vinarstvo i menadžmet”.  Ovaj program, koji traje 10 mjeseci, omogućava polaznicima da postanu vrhunski stručnjaci i poznavaoci vina, ali i stručnjaci na polju vinskog marketinga,  finansijskog upravljanja, plasmana i prodaje vina.Za vrijeme studiranja, polaznicima se omogućuje i dvosedmično stažiranje na velikim francuskim vinogradima, učešće u berbi grozđa i šest sedmica prakse i obuke u nekom od različitih poslovnih sektora koji imaju veze sa svijetom vina i menadžmenta.

Na listi hotela, restorana, vinskih proizvođača, specijalizovanih firmi i organizacija u kojima je obezbjeđena praksa su: Ambassadeur (Hotel Crillon restoran) Restoran Drouant, Le Sur Mesure (hotel restoran Mandarin Oriental), La Tour d'Argent, Lasserre La Table du Baltimore (restoran Baltimore Hotel ), restoran Le Meurice, restoran Le Bistrot du Sommelieri, Jules Verne, George V, Frenchie; Proizvođači, spezializovane firme  i organizacije: Duval Leroy, AOC International, France Boissons, Bettane & Dessauve; Agencija za vino-turizam: Vino Chic putovanja.

Specijalistički program “Vinarstvo i menadžment” traje od 11. oktobra 2017. do 12.jula 2018. godine. Sve detalje o školi “Cordon Bleu”, programu i cijenama možete pronaći na linku:

https://www.cordonbleu.edu/paris/wine-management-programme/en?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=fp-201706#videos