Prilika za četrdeset mladih i žena

U okviru USAID WHAM aktivnosti Udruženja poslodavaca FBiH provodi projekt kojim će se 40 polaznika, mladih i žena osposobiti za rad u drvnoj industriji.
Cilj projekta je osigurati zaposlenje kod poznatog poslodavca za minimalno 90 posto sudionika od kojih se očekuje da uspješno završe tromjesečni proces obuke.

Tokom teoretske obuke, koja je održana online, polaznici su imali priliku usvojiti znanja o svojstvima, izboru i upotrebi drvnih i nedrvnih materijala, kao i upoznati se sa osnovnim načelima uređenja interijera, te primjenom postojećih ručnih i mehaničkih aparata i alata za drvnu obradu.
Nakon završetka teoretske nastave polaznici su nastavili praktičnu obuku u kompanijama WoodTeam d. o. o. Ilijaš, Fen d. o. o. Lukavac i Nobil d. o. o. Nova Bila.
Tokom praktične obuke polaznici će usvojiti određena znanja i vještine u procesima proizvodnje u drvnoj industriji, te će biti osposobljeni za presvlačenje namještaja platnom, tapeciranje sjedišta, te ukrašavanje prostora posebnim tkaninama ili biti osposobljen da vlada savremenom tehnologijom pri obradi drveta.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s