Adnan Jusić, čovjek iz naroda, limar, zanatlija

Adnan Jusić je vlasnik limarske zanatske radnje, predsjednik Upravnog odbora Obrtničke komore Kantona Sarajevo, ali iznad svega čovjek iz naroda koji živi od svog rada, sa svojih dest prstiju. Kancelariju je još odavno zamjenio majstorskom radionicom.

Adnan Jusić

„ Nekada su roditelji plašili djecu: Ako ne učiš, bićeš niko i ništa! Ići ćes na zanat! Obrtnička komora  organizuje manifestacije i susrete sa mladim učenicima u svrhu upoznavanja zanatskih zanimanja. Ovakvi susreti  mlade rasterećuju predrasuda. Neki zanati, a jedan od njih je i limarski, mogu biti perspektivni i od zanata se može živjeti. Ne možeš voziti Mercedes, ali možeš Ford. Možeš otići na more ili negdje drugo na odmor. Sa dobrim zanatom možeš i u inostranstvu posao da nađeš, ali sa pravnim fakultetom nikada“ – kaže Adnan Jusić, koji je i pravnik po struci!

Jusić je ostavio pravo i kancelarijski posao, odlučio se preuzeti dajdžinu radnju u Ulici Veliki ćurčiluk 39  u Sarajevu. Proizvodi predivne stvari:  roštilje, sač, kazane, lonce, horoze za dimnjake i sulunare, aluminijsko posuđe i tepsije, razne vrste peći, gorionike za žar za nargile, šiš za kafu, kalup za tulumbe, mašice i lopatice, rende…

P1090832

Autor Darko Udovičić

(dozvoljeno prenošenje sadržaja uz obavezno navođenje izvora i autora)