Melisa Hujić kreirala brend „Etiquette accessories and clothes“

Prije nekoliko sedmica sam upoznao gospođu Melisu Hujić, koja je osnivač brenda Etiquette accessories and clothes.685030f9615019046e112169ec1743f6.0 Diplomirani je ekonomista, majka dvoje djece, a trenutno radi u jednoj marketinškoj agenciji. Melisa je  talentovana osoba  koja ne može mirovati. Kako kaže, tokom porodiljskog bolovanja spontano je počela izrađivati narukvice od čipke. Još kao mala je naučila šiti, zahvaljujući tetki šnajderici. Ljubav prema šivenju je rasla i zadržala se sve do danas. Prva narukvica je nastala sasvim slučajno.

Prva narukvica je nastala sasvim slučajno, od materijala i džidža koje sam imala u kući. Ideja se rodila spontano, kada sam trebala nešto posebno i drugačije za izlazak. Plašila sam se kako će drugi reagovati. Prvu narukvicu sam pokazala suprugu, koji nije ništa znao o mojoj ideji i bio je oduševljen. Sljedeća osoba koja je vidjela moj rad bila je moja sestra i ona je pozitivno reagovala. Njihove reakcije su me ohrabrile i dale mi vjetra u leđa da nastavim dalje. Od tada oni čine neizostavni dio ove male ekipe“- kaže Melisa.

f06888406967886a8f32019f27b421b6.0

Narukvice koje Melisa pravi su od različitih materijala – lan, svila, krep, dugmići, cirkoni, mašnice, trakice, ali je svim narukvicama baza čipka.

„Ovo je priča koja je krenula sa potrebom da imam malo drugačiji komad nakita za izlazak, a ubrzo je sve preraslo u ozbiljniju priču. Linija proizvoda mog brenda je šarolika i pored asesoara poput narukvica i ogrlica, počela sam dizajnirati i šiti haljine. Pri izradi sam se uvijek vodila potrebom da to bude nešto drugačije, ali ipak nosivo u različitim prilikama i kombinacijama. Upravo me je urbana žena, kojoj je potrebno sve i sasvim malo u isto vrijeme, inspirisala da krenem i sa dizajniranjem haljina nosivih u svim prilikama“- objašnjava naša sagovornica.

1c8cc50318a287a9ccce43642a246c74.0[1]

Brend Etiquette accessories and clothes je inspirisan Melisinom ljubavlju prema modi i ljepoti koja je prati još od djetinjstva kada je sa nestrpljenjem čekala da proba svaku novu haljinu.

Danas je to nestrpljenje više umjetničko, odlučno i nesigurno u isto vrijeme. Ipak, euforija koja prati svaki završeni dizajn je jasan pokazatelj da prava ljubav s godinama postaje samo jača“.

Naš susret Melisa zaključuje riječima: „Prvi klijenti su bile moje prijateljice, koje su najviše zaslužne za promociju moga brenda. Ne smijem zanemariti i prijatelje, koji su svojim ljepšim polovinama birali neke od mojih kreacija– sa osmjehom kaže Melisa.

Autor teksta Darko Udovičić

Fotografije: Melisa Hujić

(prenošenje sadržaja je dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora i autora)