Podrška učešću obrtnika na sajmovima

Ministarstvo privrede Kantona Sarajvo objavilo je danas Javni poziv za sufinansiranje (dijela troškova) programa i projekata poslovnih subjekata (obrt, d.o.o.) za organizovanje poslovnih sajmova ili sličnih manifestacija u svrhu promocije poslovnih subjekata i razvoja privrede u Kantonu Sarajevo za 2022. godinu “Poslovni sajmovi 2022”. 

Javni poziv objavljen je u okviru programa podrške organizaciji poslovnih sajmova i sličnih manifestacija s ciljem promocije privrede i privrednih subjekata, kao i rasta i razvoja ukupnog poslovnog ambijenta na području Kantona Sarajevo. Ranije ovog mjeseca objavljen je isti javni poziv po kojem prijavu projekata i programa imaju neprofitne organizacije, tako da je objavom ovog javnog poziva zaokružen proces podrške svima koji se bave organizacijom poslovnih sajmova i sličnih manifestacija. 

„Miistarstvo privrede u kontinuitetu radi na jačanju promocije poslovanja i poslovnih subjekata na području Kantona. Aktivno podržavamo sve one koji donose dodatnu vrijednost i mogućnost prosperiteta za naš kanton. Ovim javnim pozivom zaokružujemo ovaj program podrške u 2022. godini“, naveo je ministar privrede KS Adnan Delić. 

Dodao je i da je za realizaciju podrške u organizaciji poslovnih sajmova po ovom Javnom pozivu Ministarstvo osiguralo 150.000 KM, što je uz 100.000 KM osiguranih za neprofitne organizacije ukupno 250.000 KM za podršku organizaciji poslovnih sajmova i manifestacija u 2022. godini. 

Javni poziv otvoren je do 30. juna ove godine,a zajedno s pratećim obrascem za prijavu, dostupan je na stranici Ministarstva privrede na linku:   https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-sufinansiranje-programa-i-projekata-poslovnih-subjekata-obrt-doo-za