100 besplatnih web sajtova – Inicijativa GradaSarajeva za pomoć lokalnim biznisima

Riječ gradonačelnice

Grad Sarajevo i Laganoo dodjeljuju 100 besplatnih web sajtova/online prodavnica za poduzetnike iz Sarajeva

Doba pandemije otežalo je poslovanje mnogim privrednicama, ali je i ubrzalo proces digitalizacije, dodatno naglašavajući potrebu da poduzetnici svoje poslovanje prošire i na virtuelni prostor.

Grad Sarajevo, u saradnji sa agencijom Laganoo, prepoznao je potrebe da pomogne privrednicima da pozicioniraju svoje poslovanje u online svijetu i prilagode se digitalnim promjenama koje se neprekidno dešavaju.

S tim u vezi objavljujemo javni poziv poduzetnicima za dodjelu 100 web sajtova/online prodavnica, odnosno za besplatnu izradu web sajta/online prodavnice kao i hosting u trajanju od godinu dana.

Svih 100 privrednih subjekata koji zadovolje uslove mogu birati između prezentacionog web sajta ili online prodavnice. Nakon izrade web sajta ili web prodavnice, obezbijeđena je obuka za ažuriranje web sajta i dodavanje novih proizvoda. Pravo za prijavu imaju svi privredni subjekti koji zadovoljavaju kriterije navedene u pozivu.

Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva

O projektu

Ovaj projekat ima za cilj da pomogne razvoju poslovanja privrednih subjekata na teritoriji grada Sarajeva, bez obzira na djelatnost i kapacitete preduzeća. Grad Sarajevo, u saradnji sa agencijom Laganoo, prepoznao je potrebe da pomogne privrednicima da pozicioniraju svoje poslovanje u online svijetu i prilagode se digitalnim promjenama koje se neprekidno dešavaju. U trenutku kada se cijeli svijet seli u online prostor neophodno je da i vaše poslovanje bude u koraku sa vremenom i što je moguće više digitalizovano. Nezavisno od toga kojim se biznisom bavite i koju vrstu usluge ili robe nudite, vaše poslovanje može da se odvija online. Online svijet pruža vam mogućnosti da primate plaćene narudžbine, zakazujete sastanke ili konsultacije, komunicirate sa svojim potrošačima ili jednostavno prezentujete i promovišete svoj biznis. Online poslovanje, od kojih je jedan od najznačajnijih segmenata online trgovina, predstavljaju budućnost vođenja biznisa.

Prednosti elektronske trgovine:

– Otvoreni ste 24 sata,
– Pružate kupcima mogućnost trgovine iz udobnosti svog doma,
– Rad je moguć i kada su fizičke prodavnice zatvorene,
– Nema geografskih ograničenja,
– Elektronske transakcije i plaćanja vrše se u trenutku.

Šta je obezbijeđeno ovim projektom?

Ovaj projekat obezbjeđuje besplatnu izradu web sajta, kao i hosting, za 100 privrednih subjekata na teritoriji grada Sarajeva, u trajanju od godinu dana. Agencija za digitalne i e-commerce usluge Laganoo u saradnji sa gradom Sarajevom ponudiće svoje iskustvo i svoje resurse za kreiranje internet trgovina, svim zainteresovanim privrednicima. Svih 100 privrednih subjekata koji zadovolje uslove mogu birati između prezentacionog web sajta ili online prodavnice. Nakon izrade web sajta ili web prodavnice, obezbijeđena je obuka za ažuriranje web sajta i dodavanje novih proizvoda. Pravo za prijavu imaju svi privredni subjekti koji zadovoljavaju dolje navedene kriterijume.

Šta vam je potrebno?

Odabrani privredni subjekti biće u mogućnosti da potpuno besplatno koriste gore navedene usluge, što podrazumijeva izradu web sajta i održavanje i hosting web sajta za prvih godinu dana.
Kompaniji Laganoo je neophodno dostaviti sljedeći materijal: 

  •  Domen ime koji je moguće kupiti na www.laganoo.online web sajtu (osim domena .ba koje je moguće kupiti na websajtovima ovlašćenim za prodaju .ba domena),
  • Aktivni profili na društvenim mrežama,
  • Znak kompanije
  • Fotografije proizvoda, tima ili radnog prostora velikog kvaliteta,
  • Sadržaj: tekst o kompaniji, proizvodima ili uslugama,
  • Opis proizvoda sa karakteristikama. 

Uslovi za učešće:

• Da je privredni subjekt registrovan za obavljanje privredne djelatnosti,
• Da obavlja djelatnost na teritoriji grada Sarajeva,
• Postojanje aktivnih profila na društvenim mrežama.

• Rok za prijave ističe 2. decembra

Fotografija: Darko Udovičić